Převratná novinka v systémech automatické identifikace? Bezbateriové snímače čárových kódů!

Inovace v přenosných zdrojích energie vedla k vývoji prvního bezdrátového snímače čárových kódů bez baterie. Výsledkem je skener čárových kódů šetrný k životnímu prostředí, který osvobozuje organizace od nutnosti nakupovat, udržovat a správně likvidovat baterie.
Převratná novinka v systémech automatické identifikace? Bezbateriové snímače čárových kódů!

Se skenerem čárových kódů bez baterie:

  • odpadá potřeba nákupu a ukládání náhradních baterií,
  • odpadají požadavky na manipulaci s bateriemi, jejich recyklaci nebo likvidaci,
  • pracovníci neztrácí čas výměnou baterie,
  • vzniká příležitost ukázat zájem organizace o ekologickou udržitelnost.

Superkapacitory

První bezbateriový snímač byl vyvinut adaptací superkapacitorů (tj. ultrakapacitorů) – zdrojů energie, které se běžně používají v průmyslových výrobcích. Superkapacitory jsou spolehlivé, bezpečné a šetrné k životnímu prostředí, ale nebyly dosud používány ve snímačích čárových kódů nebo jiných ručních přístrojích, neboť byly příliš velké. Společnost Honeywell tuto technologii vylepšila a přizpůsobila právě pro použití ve čtečkách čárových kódů.

Skenery čárových kódů, které jsou napájeny superkapacitory, se připojují k existujícím hostitelským systémům a softwarovým aplikacím stejně jako jejich tradiční verze s bateriemi. Mají stejný výkon a schopnost číst náročné čárové kódy, avšak nevyžadují stejné náklady na údržbu a výměnu baterie. Díky tomu, že se tyto skenery čárových kjódů plně nabijí během pouhých sekund, nikoliv hodin, se prostoje související s vybitím skeneru stávají minulostí.

Chcete vědět více o tzv. superkapacitorech? Podívejte se na následující dokument!

Ještě pořád váháte? Tyto výhody Vás přesvědčí!

Skenery využívající superkapacitor jsou nejekologičtější volbou pro čtení čárových kódů.

Ekologické a ekonomické výhody při používání bezbateriového snímače:

  • Bezpečný provoz šetrný k životnímu prostředí.
  • Zvýšená spolehlivost (neexistuje riziko selhání baterie).
  • Eliminace času a úsilí na výměnu a likvidaci baterií.
  • Úspory nákladů na výměnu a skladování baterií.
  • Organizace mohou propagovat svůj inovativní a ekologický postoj.

Tyto výhody jsou dnes dostupné díky bezbateriovým snímačům čárových kódů, které jsou v současnosti na trhu. Výhody, možnosti a schopnosti by měly nadále růst, protože technologie superkapacitorů se neustále rychle vyvíjí.

Bezbateriové snímače mají stejný výkon a schopnost číst náročné čárové kódy jako tradiční skenery.

Proč jsou bezbateriové skenery efektivním řešením pro maloobchodníky?

U pokladen využívá prodejce pro skenování položek většinou pultový snímač a bezdrátovým ručním skenerem si pomáhá u velkých a objemných předmětů. Typický nákup obsahuje přibližně 20 položek, z nichž 3 jsou skenovány pomocí ručního skeneru.

V takovém případě by musel být skener s klasickou baterií dobíjen přibližně jednou denně a s životností 500 vybití/nabití by musela být baterie vyměněna za 16 až 17 měsíců (1,4 roku).  S očekávanou životností skeneru 3 roky by baterie byla vyměněna dvakrát. Tato výměna by pak zvýšila celkové přímé náklady na vlastnictví skeneru.

Superkapacitory mohou sloužit jako trvalé zdroje energie pro skenery. Vzhledem k průměrné životnosti ručního skeneru nebude nutné superkapacitor nikdy vyměnit. Při stejném scénáři by se skener musel během dne plně dobít 160krát. Skener se ale dobíjí pokaždé, když se vrátí do základny, proto je jeho použití praktické v místech prodeje. Superkapacitory mají životnost nejméně 500 000 cyklů vybití/nabití, což by u 160 cyklů denně trvalo alespoň 3 125 dní – to představuje více než 8 let používání.

Bezbateriové snímače od společnosti Honeywell

Společnost Honeywell je průkopníkem v používání technologie superkapacitorů ve svých produktech. V současnosti nabízí dvě bezbateriová řešení vhodná pro maloobchodní prostředí:

Čtečka kódů Voyager™ 1202g-bf

První čtečka čárových kódů na světě vybavená superkapacitorem. Dokáže číst až 100 čárových kódů na jedno nabití – a potřebuje pouze 35 sekund na úplné dobití. Díky technologii Bluetooth jej lze použít až do vzdálenosti 10 m od základny.

Snímač kódů Xenon™ 1902g-bfctecka-carovych-kodu-honeywell-1902g-bf

Nejnovější bezbateriový snímač od společnosti Honeywell. Dokáže naskenovat více než 450 kódů na jedno nabití a plně se dobije za méně než 30 sekund. Stejně jako Voyager umožňuje pracovat ve vzdálenosti až 10 m od základny.

Není vám něco jasné? Náš tým vyškolených a certifikovaných odborníků Vám rád zodpoví na jakékoliv otázky z dané problematiky a pomůže s výběrem nejvhodnějšího zařízení přímo pro vás.

Datascan - systémy automatické identifikace
✖ Zavřít

Poptávka

Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů pro potřeby vyřízení záležitostí spojených s mým požadavkem.