Čárový kód pro zajištění bezpečnosti pacientů ve zdravotnictví

Zdravotnictví se neustále vyvíjí a je tedy důležité zajistit co nejvyšší bezpečí pacientů, vynikající péči a efektivní komunikaci mezi zdravotnickými profesionály. Nové „neklinické“ technologie v minulosti přijímal zdravotnický průmysl jen pomalu, dnes se tento trend mění. Lékaři pochopili, že technologie čárového kódu je při péči o pacienta přínosem.
Čárový kód pro zajištění bezpečnosti pacientů ve zdravotnictví

Technologie pro zdravotnictví, záchranu životů, úsporu nákladů

Používání čárových kódů chrání pacienty od jejich prvotního přijetí až po následné služby spojené s celkovou péčí. Snímání čárových kódů automatizuje sběr údajů bez nutnosti lidského zásahu a potenciální chyby.

Přijetím zdravotnických informačních technologií (Healthcare Information Technologies, HIT), které zahrnují snímače čárových kódů pro aktualizaci elektronických zdravotních záznamů (Electronic Health Records, EHR), se zdravotnictví posouvá vpřed. Co je však nejdůležitější, technologie čárového kódu se v oblasti zdravotnické péče používá k zajištění správně podaných předepsaných léků příslušným pacientům.

Společnost Datalogic má více než 40leté zkušenosti s technologií snímání čárového kódu a pomáhá tedy poskytovatelům zdravotnické péče při zavádění systémů čárových kódů v kompletní péči o pacienta.

A jak fungují procesy snímání kódů v rámci jednotlivých oddělení? Prohlédněte si následující dokument!

Proč je vhodné používat zařízení speciálně určené do zdravotnictví?

  1. Antimikrobiální přístroje s pouzdry vhodnými k dezinfekci.
    V každé oblasti zdravotnictví je důležité zamezit šíření bakterií. Pro ochranu pacientů i zaměstnanců musí být zařízení, které se používá společně, udržované vždy v čistém a nezávadném stavu. Rutinní čištění zařízení pro sběr dat pomocí chemikálií může časem narušit jejich plastový obal a poškodit vnitřní části. Pouzdra navrhnutá společností Datalogic jsou vhodná k dezinfekci a vydrží každodenní čištění agresivními chemickými roztoky. Tato pouzdra jsou ošetřena přísadami na bázi iontů stříbra, které zpomalují růst mikrobů na povrchu daného zařízení.
  2. Technologie „Green Spot“ pro tiché snímání.
    „Green Spot“ – potvrzení správně načteného čárového kódu.

    Nejdůležitější částí snímání čárových kódů je vědět, že přístroj úspěšně přečetl kód. Toto načtení je většinou potvrzené pípnutím, které ovšem nemusí být ve zdravotnickém prostředí vždy žádoucí. Proto společnost Datalogic patentovala indikátor správného přečtení „Green Spot“, který prostřednictvím projekce zeleného bodu na snímaný kód zlepšuje zpětnou vazbu poskytovanou uživateli. „Green Spot“ může být také použit pro úspěšné přiřazení zdravotní dokumentace nebo léčebného plánu k daným pacientům.

  3. Bezdrátový systém STAR™.
    Bezdrátový systém STAR poskytuje úzkopásmové radiokomunikační řešení s úplnou mobilitou, zabezpečuje zpětnou vazbu v reálném čase a obousměrnou komunikaci. Bez rušení jinými frekvencemi a omezeními a bez spleti kabelových zařízení je možné realizovat mnoho časově náročných aktivit rychle, efektivně a přímo v terénu.

Technologie pro zdravotnictví, záchranu životů i úsporu nákladů

Technologie čárového kódu ve zdravotnictví je jednoznačně přínosná:

  • Snižuje lékařské chyby.
  • Zlepšuje pohodlí pacienta.
  • Prevence před vznikem a šíření infekce.
  • Efektivita administrativních oddělení (přesné vyúčtování pacientům apod.).
  • Aktualizace lékařských záznamů pacienta.
  • Zlepšení výkonnosti lékařského týmu.
  • Sledování laboratorních vzorků.
  • Přesné přidělování léků.
  • Sledování a dohled nad léky od lékárny až k pacientovi.
  • Ochrana před falzifikáty.
  • Optimalizace majetku a řízení inventáře.
  • IT správa tisíců prostředků s bezdrátovým zabezpečením.
Zavádění kódů ve zdravotnictví zlepšuje pohodlí pacienta.

Nevíte si rady s výběrem vhodného zařízení? Náš tým vyškolených a certifikovaných odborníků Vám rád zodpoví na jakékoliv otázky z dané problematiky a pomůže s výběrem nejvhodnějšího zařízení přímo pro konkrétní aplikaci. Tak už na nic nečekejte a ozvěte se nám!

Datascan - systémy automatické identifikace
✖ Zavřít

Poptávka

Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů pro potřeby vyřízení záležitostí spojených s mým požadavkem.